Ingredienser (8 pers)
200 g digestivekex
100 g smält smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
400 g philadelphiaost
2.5 dl kesella
2 st ägg
1 burk mango
Havtornsmarmelad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Kör mangon i en mixer till en puré.
5. Blanda socker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt färskosten och kesellan, och vispa krämigt med en elvisp.
6. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll sedan i mangopuré.
7. Fyll smeten över kakbotten och grädda kakan i 30 minuter, man kan täcka den med aluminiumfolie för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min.
8. Låt cheesecaken stå i kylen över natten.
9. Glacera med smält marmelad.
Lycka till!
WoW! Säg att du sparat en bit till mig!
SvaraRaderaVart inhandlades havtornsmarmeladen?
SvaraRaderaIca Focus, där hittar man det mesta. ;)
SvaraRadera