Pandan Swiss Roll
Ingredienser:7 st ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 st pandanblad
0.5 dl vatten
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn) eller 225 grader (vanlig ugn).
2. Skär/klipp pandanbladen i små bitar, lägg över i en matberedare. Häll i vatten och mixa väl. Sila och spara vätskan.
3. Vispa äggen och sockret med en elvisp, i ca 5 minuter.
4. Blanda i mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i äggsmeten. Tillsätt pandanvätskan. Blanda väl.
5. Lägg på ett bakpapper i en långpanna, häll över smeten i långpannan.
6. Grädda i ca 10 minuter, känn med en sticka, är kakan torr, då är den klar.
7. Låt den svalna något innan bakpappret avlägsnas.
8. Vispa grädden och bred över på kakan. Rulla till en rulltårta.
Lycka till!
har du nånsin provat på och baka pandan chiffon cake?
SvaraRaderaTror jag skall testa det med :)
/ Jennie T
Ja, den är också en favorit. =)
SvaraRaderaJag älskar att använda pandanblad i desserter, till crème brûlée, pannacotta, tårtor, såser, m.m. :D