söndag 13 februari 2011

Recipe - Japanese Cotton Cheesecake


Ingredients:
A. 160g Cream Cheese
     25g Butter
     120g Milk
B. 40g Flour
     30g Cornflour
C. 4 Egg Yolks
D. 4 Egg Whites
    120g Sugar
    Pinch of Salt

Method:
1. Grease slightly and line the bottom of a round cake pan with baking paper. Wrap outside of the pan in foil.
2. Place (A) in mixing bowl and stir over double-boiler until thick. Remove it from double-boiler and let it cool.
3. Fold in (B) and mix until well combined. Add (C) and mix until well blended.
4. Whip the egg whites in (D) until foamy. Then add the remaining (D). Continue whipping until soft peaks. Add it into the cheese mixture from step (3).
5. Pour the cheese filling onto the prepared cake pan. Bake in water bath at 160C for about 45 minutes or until set and golden brown.
6. Remove cake from the oven and remove the cake from the mould immediately. Set aside to cool.

Good luck!

7 kommentarer:

  1. Alltså jag blev bara trött av att läsa receptet... Kan du inte bara komma hit och baka en ;O) Puss!

    SvaraRadera
  2. Vad innebär " Place (A) in mixing bowl and stir over double-boiler until thick. Remove it from double-boiler and let it cool."

    Kram

    SvaraRadera
  3. tack för receptet, Erica!

    SvaraRadera
  4. Steg 2. Det innebär att man ska vispa (A) över vattenbad. (Koka upp vatten i en kastrull, ställ sedan skålen med (A) på kastrullen. Sänk till medelvärme och vispa tills det tjocknar.)

    SvaraRadera
  5. Annie, du är för söt! =) Snart får jag träffa dig! Yay! Kram

    Jenny, det var så lite så! =)

    SvaraRadera
  6. Hej,vad blir 120g socker, 40g mjöl i matsked/dl?
    jag har ingen våg,så vet inte exakt hur mycket jag skall ha i

    tack på förhand

    SvaraRadera
  7. ca 1.5 dl socker
    2/3 dl (0.5 dl + 1 msk) mjöl
    ca 3 msk majsmjöl

    =) Lycka till!

    SvaraRadera